Fermer

Mijn palet

Geen product
1 Mijn selectie
2 Mijn contactgegevens
3 Mijn adres
Colinblau
Colinblau

Colinblau

30617MBXC  Hulpstoffen

250ml
500ml

Schilderijvernis
Schilderijvernis is een glanzende en kleurloze slotvernis op basis van kunsthars. Het beschermt een kunstwerk tegen de ongewenste inwerking van natuur en chemicaliën.

Retoucheervernis
Retoucheervernis is een glanzende en kleurloze vernis op basis van kunsthars, voor het corrigeren van verbleekte plekken of het bijwerken van bestaande vernis.
Het is overschilderbaar.

Schilderijmedium
Schildermedium is een glanzend en kleurloos medium op basis van maanzaadolie en kunsthars. Het wordt vooral gebruikt om verf op oliebasis (op waterbasis) toe te voegen en om werken te glazuren.

Schildermedium - sneldrogend
Sneldrogend medium is een schildermedium dat sneller droogt door toevoeging van droogmiddelen.

Petroleumether
Petroleumolie op minerale basis biedt het voordeel dat het niet verandert door blootstelling aan de lucht. Het wordt voornamelijk gebruikt voor olieverfschilderijen. Door zijn absorptievermogen kan het de kleur vloeibaar en zeer beweeglijk maken. Deze essence kan worden gebruikt om een mat effect te verkrijgen door het te verdunnen met mediums en vernissen.

Terpentijnolie
Terpentijnolie is het traditionele verdunningsmiddel dat wordt aanbevolen voor olieverfschilderijen, vooral voor onderschilderingen. Gemengd met olieverf vormt terpentijnolie een vloeibare pasta die gemakkelijk kan worden aangebracht zonder de kleuren te veranderen.

Gezuiverde lijnolie
Gezuiverde lijnolie is de meest drogende en bestendige olie die voor het schilderen wordt gebruikt. Ze heeft echter wel de neiging om na verloop van tijd geel te worden. Kan het best worden gebruikt voor donkere of minder siccatieve tinten (geel, rood, groen, aarde, zwart).

Gepolymeriseerde lijnolie
Gepolymeriseerde lijnolie wordt gebruikt als medium en wordt het best gemengd met terpentijn of andere essences. Het geeft een grote soepelheid aan de kleur, zodat zichtbare penseelstreken kunnen worden uitgewist en details zeer fijn kunnen worden uitgewerkt. Het geeft een zeer glanzende afwerking bij het glaceren.

Maanzaadolie
Maanzaadolie is minder vergelend en ook minder siccatief dan lijnolie. Maanzaadolie wordt speciaal aanbevolen voor kleuren die kunnen vergelen (witten, lichte tinten en blauwen).

Kenmerken

Pin Een dealer vinden

Gemeenschap

De tips van onze kunstenaars

Met onze tips voor gebruik en bereiding kunt u in uw creaties genieten van de voortreffelijkheid van Blockx kleuren.

Women artists throughout history

Women artists throughout history

Our dealers near you

Find yours

Vous aimerez aussi

Acryl

Acryl

Extra fijne oliën

Extra fijne oliën

Aquarel

Aquarel

Pastels

Pastels

Pigmenten

Pigmenten