Fermer

Mijn palet

Geen product
1 Mijn selectie
2 Mijn contactgegevens
3 Mijn adres

Hoe maak ik mijn penselen schoon?

Blockx advies De 8 March 2023
Uncategorized

Het schoonmaken van borstels kan soms hard werken zijn, maar het is essentieel om het nauwgezet te doen om uw gereedschap goed te laten presteren en de levensduur van deze kostbare borstels te verlengen.

Waarom moet u dit doen? Als u verfresten op penselen achterlaat, verharden hun haren

Als u eenmaal het merk en het assortiment hebt gevonden dat het beste bij u past, waarom zou u ze dan verwaarlozen?

In de loop der jaren hebben we geleerd van de ervaringen van alle kunstenaars die Blockx hebben vertrouwd en van onze knowhow, en nu delen we met u al onze tips om uw penselen schoon te maken zonder ze te beschadigen.

De eerste parameter waarmee rekening moet worden gehouden is de aard van de gebruikte verf. Als het penseel eenmaal gebruikt is, is het namelijk niet meer de aard van het penseelhaar dat telt, maar de gebruikte verf.

Olieverf: hoe gaat u te werk?

Stap 1:

Wring uw penselen uit door ze op karton, papier of de rand van een emmer te tikken om overtollige verf te verwijderen

Stap 2:

Neem onze wasbenzine die uw beste bondgenoot zal zijn voor het schoonmaken van de applicators.

Vul er een bak mee (terpentine) en laat uw penselen er enkele uren in weken, waarbij u ervoor zorgt dat de penselen royaal met het product zijn bedekt.

Stap 3:

Laat ze onder kraanwater lopen en wrijf ze vervolgens voorzichtig over een staaf Marseille zeep

Stap nummer 4:

Wrijf de penselen tussen uw handen en spoel ze vervolgens uit met schoon water

Laatste stap:

Leg al je penselen op een platte handdoek (bij voorkeur microvezel voor een snellere en effectievere opname) en laat ze aan de lucht drogen.

Aquarel en gouache schilderen: stap voor stap

Aquarelverf is een verf op waterbasis: dat heeft het voordeel dat het minder agressief is voor de penselen dan olie- of acrylverf, maar ze moeten toch na elk gebruik worden schoongemaakt, vooral omdat ze erg kwetsbaar zijn.

Hier leest u hoe u ze schoonmaakt:

Stap nummer 1:

Spoel de penseeltop in een pot met schoon water, waarbij u erop let dat u hem niet platdrukt tot op de bodem van de pot. Het pletten van de borstel om hem schoon te maken trekt de borstelharen uit elkaar en verzwakt hun houvast.

Stap 2:

Schud de borstel krachtig om overtollig water te verwijderen

Stap nummer 3:

Zet alle borstelharen weer op hun plaats door de borstelpluk voorzichtig tussen je duim en wijsvinger glad te strijken. Als je penseel perfect schoon is, heb je geen kleur meer op je vingers. Is dat wel het geval, maak dan uw penseel nat, breng kunstenaarszeep aan op de pluk, laat het schuimen tot de zeep goed doordringt tot aan de wortel van de huls en spoel uit met water.

Stap 4:

Pak een badstof handdoek of papieren handdoek en leg uw penselen plat en horizontaal, zodat het water niet in de huls kan sijpelen en het houten handvat krom kan trekken.

Bewaartip:

Bewaar uw penselen met de pluk naar boven om beschadiging te voorkomen.

Om de haren soepel te houden, wikkelt u ze in een plastic zak of in een luchtdichte zak die u vormt. De luchtcirculatie is verantwoordelijk voor het drogen van de penselen.

Vind onze 72 tinten aquarelverfonze 86 tinten extra fijne olieverf en laat uw fantasie de vrije loop.

Bij Blockx zijn de schoonheid van het gebaar en de intensiteit van de kleur de sleutelwoorden van de missie die ons al meer dan 150 jaar drijft.

Gemeenschap

De tips van onze kunstenaars

Met onze tips voor gebruik en bereiding kunt u in uw creaties genieten van de voortreffelijkheid van Blockx kleuren.

Women artists throughout history

Women artists throughout history